09 September 2008

Jom Menempek Koleksi

salam salam....hari ni tiba2 jer aku rasa mood nak menempek gambar...meh aku tepek koleksi kasut ngan selipar aku yang masing2 ada cerita yang tersendiri...ni kasut tertutup tumit tinggi yang pertama lam koleksi aku...kasut ni aku pakai masa hari graduasi aku bulan ogos lepas...masa beli kasut ni aku rasa cantiknya kasut ni sebab muncung kat depan...tapi bila pakai masa konvo tu....adeii...sakitnya kaki sebab muncung kat depan tu...

ini pulak high heel pertama aku...memang ada sejarah la heel ni...ngan heel ni la aku belajar nak pakai2 heel ni...ngan heel ni la aku pi dating ngan cik abang cayang aku...time kuar ngan cik abang cayang aku dia mesti nak suh aku pakai heel...dah ler aku ni susah sikit nak feminin2 ni...dah dia suh pakai aku pakai je la...sampai sakit kaki2 aku pakai...ngan heel ni la aku pi interview keje sana sini...

ni lak kasut yang paling aku suka...hehehehe...disebabkan sakit kaki pakai heel yang kat atas tu...kebetulan masa tu ngan dating ngan cik abang cayang aku...aku pun merengek2 la cakap nak kasut baru...heheheh...aku pun menonong je pi masut kedai kasut...banyak kedai kasut...pastu nampak kasut ni...nampak lawa jer...aku pun try le...hehehe...chantek...wat muka seposen kat cik abang cayang aku pastu dia pun bayarkan...sampai dah bertikar tumit dah aku pakai kasut ni...sampai haus2 dah...tapi aku tetap gak pakai...

ni lak selipar ala2 platform (tol ke ni) yang paling aku suka...kasut aku beli murah jer...buy 1 free 1...yang paling seronok heel (boleh panggil heel gak ker) mak aku yang pilihkan...buat pertama kali lam hidup aku mak aku tak marah bila aku nak memborong selipar...tapi dia yang tolong pilihkan...apa lagi bila dia yang tolong bayarkan...tapi hutang la...aku kena bak bayar balik nanti...maklum ler membeli time tak dapat gaji lagi...heel ni sangat chantek apabila dikenakan bersama2 ngan jeans....selesa pun selesa bila pakai...

heel ni bawak sejarah paling buruk la kot...heel aku aku beli sekali ngan heel chantek yang kat atas tu...dua2 chantek sebenarnya...chantek bagi aku je ler...heel ni ada something missing actually...suppose kat atas reben yang tak cam reben tu ada aksesori sebenarnya...tapi dah takder sebab.....sebab dah patah...patah sebab aku kena langgar hari tu...masa tu aku pakai heel ni...disebabkan kecelakaan tu heel aku ni dah hilang kechantekannya....dah jadi tak asli dah...heel ni kalau cukup aksesorinya sangatla chantek bila di pakai ngan baju kurung...kebaya...riau...atau seangkatan dengannya....cewah...

dua pasang selipar ni lak aku pakai hari2 time kuar umah...dua2 murah jer...memang murah sangat2 pun...aku suka pakai bila malas nak melaram ngan heel...tak kan nak pakai heel je manjang....biasa aku pakai time balik kampung...time nak pi jalan2 kat town...time nak pi bazar...time nak pi pantai...time nak duk depan umah (sebab tak jumpa cari selipar jepun)...time nak pi mana2 la yang dekat2...senang nak pakai...selesa pun selesa sebab selipar ni tak licin pun...jalan pun takder la nak jatuh2...kalau tak pandai pilih asyik nak jatuh jer kalau jalan kat tempat yang licin2...

5 comments:

HaMiZaH said...

kasut yang pic besar tu kasut kesayangan yang membawa tuah

Chika Chika said...

wawawawa.
tu dia.
entry kasut jugak.
errr....
*membawa tuah?*

HaMiZaH said...

membawa tuah sebab dapat keje sebab pakai kasut tu ngan ............hehehehe

sweethOneY said...

byknya gambar kasut
hiks
nampak baru2 lak tu sme
siap de kotak ag :D

err..kasut platform tu, org panggey wedges gak ;)

HaMiZaH said...

ooo...tak salah le platform tu...kasut tu sume dah lama la...saje letak lam kotak...bila nak pakai baru kuarkan dari kotak...hehehehe