22 May 2009

Mawar Putih

assalamualaikum...sekarang ni aku update seminggu sekali je blog aku ni...bukan tak nak update tapi tak tahu nak update pasal ape...kalau selalu sangat update pasal aku nak bertunang takut orang bosan jugak...macam takder benda lain je nak cerita...haha...nak update pasal life aku seharian lak aku rasa tak dak orang yang nak tahu pun...aku punya life actually takder la best mana pun sebenarnya...everyday aku juz terperap dalam rumah je...bangun pagi makan + kemas rumah + kadang-kadang tolong mak masak (kadang-kadang ok) + kadang-kadang kena ambik adik2 aku dari sekolah (kadang-kadang jugak) + kadang-kadang hantar adik pergi mengaji (kadang-kadang lagi) + tengok tv + tengok tv + tengok tv + .....

tapi sekarang ni aku ada aktiviti baru tau...kalau aku betul-betul rajin boleh buat bisnes...hehe...disebabkan aku dah tak lama lagi bakal jadi bini orang...aku dah start buat persiapan dah...sekarang ni aku tengah buat bunga telur aku sendiri...mawar putih...

erk!!! ada rupa mawar putih ke tu?? huhu...aku nampak macam gaya tulip pun ada...takpe la...biar la macam mana pun hasilnya...yang penting aku dah buat yang terbaik...hehe...bukan senang nak buat ni...kena ada ketekunan dan kreatif...

ni la dia barang-barang yang diperlukan...sebenarnya ada dua lagi barang yang tak termasuk dalam gambar tu...yang tertinggal adalah tuala kecil + batang lidi + benang...selain tu kita perlukan daun-daun + yang bulat hijau tu aku tak tahu orang panggil ape...yang buat lilit batang bunga...lepas tu yang rama-rama silver + emas tu kad ucapan terima kasih...

proses nak buat senang jer...mula-mula aku belit la tuala putih tu dengan batang lidi sampai jadi macam bunga...pastu aku kemaskan dengan benang...

lepas tu aku lilitkan la batang lidi tu benda yang aku tak tahu orang panggil ape tadi tu...aku letak daun jugak masa ni...tapi yang ni aku belum kemaskan lagi bunga tu...nampak kan tak kemas tuala putih tu...tak nampak macam bunga pun...

ha...ini lah dia hasil yang aku dah buat...walaupun tak seberapa tapi aku puas sebab aku buat sendiri...kalau beli mahal la...kalau buat sendiri leh la bajet sikit...

korang pun boleh buat kalau korang rajin
^__*



4 comments:

Ilham Liyana said...

waaa... rajinnyaaaaa... :D

KDEE said...

hehehe..mizah,cm best je wat sndiri...lawa kaler putih tu.nmpk real je

♥♥ Miss NuHa ♥♥ said...

KDEE : memang best la kdee kalau wat sendiri...nak2 kalau wat untuk majlis nikah kita sendiri...rasa lain dengan beli kat kedai...nanti kalau kdee dah nak kawen why not buat sendiri...time tak dak kerja tu leh la buat...jimat duit tau...


ILHAM LIYANA : heheeh...rajin tiba2 datang bila tak dak benda nak buat ilham...

cucu said...

suka ur idea. cantek~