06 May 2009

Penat Menjelang Hari Istimewa


haduii la...rindunya ngan blog sendiri...ngan korang2 semua...aku rasa blog aku ni macam dah takder seri sejak aku tak update ngan cerita baru...memang lama sangat tak update kan?? bulan april berapa post jer yang aku sempat nak update...memang tak banyak...boleh kira je berapa post yang aku sempat nak update april lepas...banyak kejadian yang tak diduga ngan tak aku jangka berlaku sepanjang april yang lalu...sampai aku tak sempat nak mengarang cerita...hahaha...macam la ada orang nak terjah blog aku ni semata2 nak baca cerita sal aku kan?? kim salam la...aku rasa blog aku ni tak dak sape yang peduli pun aku update ke tak...bukan penting pun...hehehe...ceh!! ayat pasrah tu...
takpe...walaupun takder sape yang peduli blog aku ni takder cerita baru aku nak jugak update ngan cerita baru..cerita yang dah lama aku nak update kat blog ni tapi tak sempat nak update...hahaha...alasan kan?? selalu je guna alasan tak sempat nak update...padahal aku yang malas nak update sebenarnya...tapi kali ni aku nak update panjang2...tapi panjang ke?? ada banyak benda aku nak kongsi dengan semua...tapi aku update setakat yang mampu dah le ye...


baiklah semua...pergh!!! ayat tu...ntah apa2 je la...korang perasan kan countdown kat sebelah kanan blog aku ni...hari ni 06 Mei 2009...tinggal lagi 29 hari menjelang hari pertunangan aku dengan pakcik kat sebelah kanan tu...kalau tengok dari angka 29 tu macam lama lagi kan?? tapi sebenarnya kejap je...lagi 29 hari aku akan bergelar tunangan orang....macam mana la perasaan bila dah bergelang tunang kepada seseorang tu yer??? kadang2 aku rasa macam tak bersedia je dah nak jadi tunang orang ni...maklum la aku kan muda lagi...baru 23 tahun...hehe...23 tu kira muda la kan...haha...perasan lak...kalau member2 sekolah menengah aku dulu ada yang dah ada anak tau...tu tak termasuk lagi ngan yang tengah pregnant...bestnya kalau dah kawen...hahaha...ape aku ni...mengarut pulak...ok2...tak yah nak mengarut pulak...aku sebenarnya bersyukur sangat sebab diketemukan dengan seseorang yang sudi menerima kekurangan yang ada dalam diri aku...Alhamdulillah...amin!!

barang2 untuk hantaran pertunangan semua dah beli kecuali bahan2 makanan macam kek dengan coklat je belum setel...benda2 camtu mana boleh setelkan awal2...kena wat last2 minit yang tu...kalau siapkan awal2 nanti tak sampai tarikh bertunang benda tu dah lesap masuk dalam perut adik2 aku...cincin pun dah beli...ni pun aku baru balik dari Kuantan cari kain nak buat baju akad nikah...kemungkinan tarikh kami diijabkabulkan akan dipercepatkan...tapi tu pun insyaAllah...kalau diizinkan Allah...kalau takder aral yang melintang...harap2 takder la halangan yang muncul di tengah jalan...kalau ada terpaksa la terima dengan hati yang redha...so sekarang tinggal nak gubah je la...kena siapkan awal2...nanti tak la gelabah...baju nak tunang pun semalam baru hantar kat jiran...mintak tolong jiran jahitkan...harap2 ok la baju yang jiran aku jahit nanti...takut lak tersalah ketat ke...tersalah jahit ke...tak ke naya tu...mintak2 la tak jadi ape2 yang aku tak berkenan ngan baju yang aku tempah tu...haha...paranoid!!

oh ye...hari jumaat ngan sabtu ni aku ada kursus kahwin...tapi aku kena pergi sorang2 je...sian aku...takder teman...bakal tunang aku tu dah buat tahun lepas dengan kawan dia...aku nak ajak member aku pulak mak dia tak bagi green light...terpaksa la aku gi kursus tu sorang2...betapa tak bestnya gi kursus kahwin sorang2...kenapa aku pergi kursus kahwin cepat2?? cepat ke?? aku rasa tak cepat dah kot...sebenarnya aku tak nak amik lagi kursus kahwin ni tapi bakal tunang aku lak suh amik cepat2...nanti kalau la terjadinya kejadian kahwin lepas raya ni ke...tak ke kelam kabut nak wat masa tu...betul jugak kan...buat awal2...why not aku setelkan dulu benda yang sepatutnya boleh aku setelkan sebelum aku kelam kabut di belakang hari....well...mendaftar la aku Isnin lepas...so berkursus la aku weekend ni...without my future fiance...so sad T_______T

so...for those who concern bout me and do care bout me...doakan semuanya berjalan dengan lancar...doakan jodoh antara kami berpanjangan...doakan jugak kebahagian kami...jangan lupa yer...kumpul duit banyak2 mulai sekarang...untuk ape??? untuk membeli hadiah perkahwinan buat HAMIZAH & TARMIZAN...haha...suka2 hati je aku ni....biar la...setahun sekali...eh silap...seumur hidup sekali...insyaAllah...sekali je sepanjang hidup aku ni...tak kan nak kahwin sampai pat lima nam (4, 5, 6) kali kan??

BTW...future fiance aku ada buat satu lagu untuk aku tau...hari tu masa kuar dating dengan dia...dia nyanyikan lagu tu untuk aku sambil main gitar...dalam kereta dia kat tepi pantai...romantik sangat...for me la...bagi orang lain mungkin biasa je...tapi bagi aku...sangat2 sweet...aku nak rakam dia main tu tapi dia tak bagi...dia cakap belum siap lagi...hehe...tak sabar aku nak tunggu dia main lagu yang dia cipta untuk aku sekali lagi...berbunga2 rasa hati aku ni bila dengar dia nyanyi sambil main gitar....he look so sweet wif his guitar... i like it so much!!!


7 comments:

KDEE said...

sweetnye..congrats mizah....awat tunjuk gmba blakang cik abg hang tu?dpan xdak ke?huhu

hana said...

adush kak mizah...
hepi bila bace kisah pcintaan akak ni..hikhik..
neway,h0pe kak mizah n abg mije kekal slamanyer la yerk!
n jgn nakal2 bila dh jd tunang org =P

♥♥ Miss NuHa ♥♥ said...

KDEE : ane leh tunjuk lagi sape bakal tunang merangkap bakal hubby aku ni kdee...biarla rahsia...hahahah...nanti pakcik cyg aku tu segan lak...hahaha...pas kawen baru leh tunjuk...ecececeh...cam cilok idea chika lak nak rahsia2...ane da cilok...pakcik cyg aku tu segan so aku bagi hint2 dah le...kwang3...biarlah rahsia...hahaha...maklumle...pakcik cyg aku tu tak hensem...hahahaha

HANA :hahaha...hana lak yang hepi...takpe2...tumpang hepi untuk akak...cam kelakor je hana bila pikir balik akak ngan abg mije ni...memang kelakor la..kelakor sangat2...thanks hana 4 ur hope...puding akak tu jangan lupa tau...hehehe...wat comey2...

cIk pEnNa said...

waaa...kamu sudah mau bertunam ye?
hehehe
syiokkkk nye..
sy mau jugakkkkkk!
;)

sy doakan kamu bahagia sll ye..

♥♥ Miss NuHa ♥♥ said...

cik penna : heheheh...yup sue...24 hari lagi from today la i'm going to be someone's fiance...erk..tol ke ayat tu...takpe...belasah je...asalkan maksudnya sampai...heheheh...memang syok...jom pakat tunang ramai2...pastu kawen ramai2... ^____^

an.wardrobe said...

lalaa si baju ijau tu ;)

♥♥ Miss NuHa ♥♥ said...

Ann : wah!!! memangla si baju hijau tu lalala...beli ngan sape yer...lalala...memang chantek...lalalala