25 April 2010

Tragedi Jumaat


...assalamualaikum...

saya nak kongsi satu cerita lucu dengan anda...lucu ke...hahaha...bagi saya lucu la...hari Jumaat lepas saya dan suami ke bandar...cari present sikit untuk kawan yang baru lepas bersalin...kawan yang dimaksudkan tu buat kenduri doa selamat sikit...balik dari bandar terus masuk parking depan rumah...parking tu memang cerun sikit...eh bukan...cerun banyak sebab memang kawasan bukit...parking dah ok dah...handbrek dah tarik habis dah...masa nkeluarkan semua hasil belian dari kereta tu ada la bunyi krek krek sikit...ingatkan bunyi pintu yang dibuka tu...kami andaikan perkara biasa dan masuk rumah...tengok tv...pastu tiba-tiba jiran sebelah panggil hubby...dia suruh tengok kereta...bila hubby keluar tengok.....

dah jadi macam ni dah...parking baik punya dalam paya...bersandar baik punya pada pokok...dalam kepala pikir...habis dah kemek belakang kereta...habis dah cermin belakang pecah...habis la duit nak membaikinya...

encik suami yang tengah bingung

lepas solat jumaat kawan-kawan hubby dengan orang-orang dari kawasan kejiranan datang membantu...hahaha...membantu saya menggelakkan suami saya yang pada masa itu tengah kebingungan...hehe...so cute!

akhirnya berjaya jugak kereta di bawa naik semula ke jalan...tanpa sebarang kecacatan! calar je la sikit...tapi yang best encik suami boleh kata...kalau pecah best tu tukar body kit baru...ada hati lagi tu...hampeh!

video

Vroom!! Vroom!!


No comments: