29 September 2010

Kala Malam Menjelma



...assalamualaikum...

daku keseorangan...oh tidak!! saya ada baby Lili...walaupun dia dah tidur dia tetap setia di sisi menemani ibunya ni...abbinya pulak dah lama keluar...futsal time malam ni...lawan ramai-ramai...dulu selalu ikut...sekarang susah sikit nak ikut sebab ada baby kecik ni leceh sikit...kalau main kejap je takpe...ni main 2 jam...huhuhu...kang baby Lili meragam tak pasal-pasal...cakap pasal baby Lili ni alhamdulillah sekarang dah tak meragam sangat malam-malam...boleh la jugak tidur nenyak sekejap...bangun nak menyusu tu biasala...lega jugak rasa sebab baby Lili dah pandai menyusu guna botol...biasanya after pump B dalam botol terus bagi baby Lili minum...baby Lili minum dengan lahapnya...hahaha...sampai bunyi-bunyi anak ibu minum dari botol...tak la risau sangat nak hantar pengasuh nanti bila dah start kerja...

last weekend balik umah mak...mak bagi something from my past...hehehe...nak tahu apa dia? sijil graduasi saya masa tadika...tak sangka ada sijil...ingatkan sekolah je sampai habis tak der sijil-sijil ni...hehehe...ni semua jasa arwah ayah la...arwah memang sangat suka simpan benda-benda...benda yang kami sekeluarga kadang-kadang rasa tak patut simpan pun arwah simpan...arwah ada satu beg...beg ni besar jugak la...tempat simpan harta karun arwah...tak ada sape-sape pun boleh usik termasuk la mak...mak hanya boleh usik bila arwah suruh je...ada banyak benda dalam beg harta karun arwah ni...surat kerja, surat naik pangkat, surat naik gaji, geran tanah, dokumen berkenaan insurans, dokumen sekolah anak-anak...macam-macam la...yang paling best tu surat nikah arwah dengan mak kukuh lagi...yang mak punya dah tak berapa nak cantik dah kertasnya...yang arwah punya macam baru lagi...penyimpan betul la arwah ni kan...miss him...

oh ye...ni la sijil graduasi tadika saya...
ni pulak keputusan ujian saya masa tadika...tahun 1992...dah 18 tahun tu...
wah! mantap!! almost all 100%...boleh berlagak dengan adik-adik ni...hehe


No comments: