20 December 2010

Dah Bermula

...assalamualaikum...

dia dah datang!
datang membasahi bumi yang kekeringan
dia dah datang!
datang memberikan kesegaran
dia dah datang!
datang merunsingkan semua
dia dah datang!
datang sebagai hujan

haha! konon nak berpuisi tapi langsung tak ada bakat...hentam saja la labi! motif sebenar nak bagitahu yang musim hujan dah bermula di kawasan Pantai Timur...bak kata orang...musim yang dinanti-nantikan waktu panas berpanjangan...tapi ada baik dan buruknya walaupun dinanti-nantikan oleh segelintir orang...CRAP!

so..how's my BB Lili right now? hurm...firstly...BB Lili demam! Hopefully she will get better soon...bila BB Lili demam memang banyak sangat ragamnya...sometimes rasa macam kesabaran teruji tapi nak buat macam mana...she's not feeling well...hadap saja la...

BB Lili...banyak sangat perubahan yang berlaku semenjak dia dilahirkan...perkembangan terbaru...BB Lili dah tak nangis-nangis macam dulu...Alhamdulillah...setelah berubat (akan diceritakan mengenainya dalam entri yang akan datang) BB Lili dah beransur sihat and act like other baby...syukur! Now Lili dah 4 bulan lebih...dah besar anak ibu...no more little la...heheh..BB Lili dah pandai hisap jari when she was 3 months old...genap 4 months BB Lili dah pandai meniarap...and now what she always do day and night is MENIARAP! omg! dalam tidur pun nak meniarap budak kecit ni...hehe...takpola...ibu memang tak boleh tidur lena malam-malam...kena berhati-hati dan berjaga-jaga...

ibu BB Lili pulak? penat hari-hari...kerja + anak + rumah...kadang-kadang kesabaran mengatasi keimanan sampai ribut taufan melanda...ibu akan cuba menjadi lebih sabar dan sabar untuk BB Lili dan Abi...you both special for me...



No comments: