15 January 2011

Tak Suka Takkan Suka



...assalamualaikum....

sekarang ni kat mana-mana kita boleh tengok kan macam-macam pesen (fesyen) budak-budak zaman sekarang...ada yang boleh diterima akal ada yang tak masuk akal langsung...kadang-kadang macam tak faham apa yang diorang semua cuba sampaikan? mesej tak sampai la kot...tak pun saya ni dah tak boleh masuk dengan cara diorang...hari saya nak cakap sikit pasal stail pemakaian budak-budak zaman sekarang yang bagi saya langsung tak masuk akal atau dalam erti kata lain hodoh gila!

pertama-tama sekali...SELUAR LONDEH! korang rasa cantik sangat ke stail korang yang macam ni?

saya tak rasa korang nampak hot @ hensem @ macho dengan gaya yang macam ni...tak kira la londeh sikit ke londeh banyak ke...kalau dah namanya londeh tu mintak maap le...buruk GILA! nak berfesyen tapi tak jadi...bajet smart kalat orang ganu...kadang-kadang bila ternampak manusia yang sengaja melondehkan seluar ni rasa macam nak tarik je seluar diorang ni kasi tanggal habis...dah nak londeh sangat! baik tak yah pakai seluar kan...tak kira la lelaki ke perempuan...bila dah terlondeh tu mula nak cover-cover time duduk atau tunjuk...sekali lagi nak cakap...korang tak hot langsung dengan gaya yang macam ni...hokey?!

seterusnya...LELAKI PAKAI BAJU KETAT GILA! lagi sekali nak tanya...korang rasa korang hot ke? ha? hot?
tolong la jawab...nak tunjuk apa? badan korang yang sekeping atau yang banyak OTOT tu? kami kaum hawa tak terliur ok...tak senonoh ada la...eeeuuuwww!!

seterusnya...KUKU PANJANG! tak kira lelaki atau perempuan...muka cantik...muka hensem...pakai wangi-wangi...lagak gaya sopan tapi bila tengok kuku...YA ALLAH...panjangnya...

apa tujuan korang berkuku panjang ni ye? cantik? cantik sangat ke? sampai nak kena makan pakai sudu garfu bagai...korang nak buat korek lombong ye? haha...pengotor la...

kalau nak buat list banyak lagi sebenarnya gaya budak-budak zaman sekarang yang tak berapa nak masuk akal...kalau nak tulis satu-satu agaknya berpuluh-puluh entri kena buat....korang pikir sendiri la ye releven ke tak gaya korang sekarang tu...



No comments: