19 April 2011

Dimana Keadilan Untuk Si Kecil...assalamualaikum...

Ya Allah...rasa hancur luluh hati bila terbaca satu entri di blog wartawan Malaysia Mazidul Akmal Sidek ...Ya Allah..memang boleh membuat sesiapa yang mempunyai hati perut berasa teramat-amat sedih bila membaca kisah mengenai seorang bayi yang dipatahkan kaki oleh pengasuhnya sendiri! Nauzubillah!! Di mana hati perut pengasuh tersebut! Ya Allah!!

dipendekkan cerita...seorang ibu alang menerima panggilan daripada pengasuhnya menyatakan bahawa anak kecilnya terjatuh di dalam bilik air...si ibu malang tersebut pergi la ambil anak dia...bawak balik rumah dan ketika anak dia menangis dia terdengar 'sesuatu' sewaktu cuba mengangkat anak kecil tersebut...

khuatir ada sesuatu yang tak kena anak kecil malang itu di bawa ke hospital dan disahkan kakinya patah..bapa anak kecil itu bertanyakan pengasuh apa yang sebenarnya berlaku kepada anak beliau...setelah puas ditanya pengasuh itu mengaku yang dia telah mematahkan dan memulas paha anak kecil tersebut disebabkan anak kecil yang tak tahu apa-apa itu merengek dan meragam...Ya Allah! kenapa la pengasuh itu sanggup mengasuh anak orang kalau dah diri sendiri tak tahan dengan rengekan dan ragam kanak-kanak kecil!!!!

menurutnya lagi sampai sekarang tiada tindakan undang-undang yang dikenakan ke atas pengasuh kejam itu...


notapendek: BB Lili...ibu harap BB Lili diasuh dengan sempurna sepanjang ibu tiada di sisi

No comments: