09 May 2011

MAK K.I.T.A


...assalamualaikum...

terbaca tadi entri my sis about my mother...hehehe...betul-betul mengimbau kenangan silam...meh aku paste je entri my sis tu...hehehe...Combi!! minta izin paste entri ye....hahaha

Oit ! Assalamualaikom !

Hehehehhehe . Header baru lagik .. bukan ape .. tetibe rase menyampah tengok LOVE bapak besa tuh . So , dis is final . Oke Oke . Tak buat lagi dah urm buat mase sekarang . Hehehe .. Sekarang neh tengah melantak makan nasi lauk ayam tambah teloq masin . Lapo weyh . Kalo study lame memang perot bunyik bunyik . Perot combi bukan cam orang len . Kalo duk dalam lect hall . Onces perot bunyik .. satu row leyh denga . So , untuk melegakan perot yang mintak di isi neh , jom melantak sambil sambung mengomel taip entry .

Sekarang combi nak citer pasal M.A.K

Sekarang nie ramai betol duk citer2 pasal mak . Sayang mak la . Rindu mummy la . Sume gara gara Hari Mak 8 Mei iaitu ari nie . Combi paggil MAK so Hari Mak la ye :) Mak combi special sikit . Mak combi tak ade facebook tak ade belog tak ade email . Pokoknye Mak combi tak reti pape pon lah pasal internet . Kalo tanye "mok tau dop pasal yahoo?" combi yaken Mak combi mesti balas dengan soklan jugak "yahoo tuh mede?". Tapi dye lah juara game yang ade tembak tembak bola kua dari mulut katak tuh . Game tuh pon combi tak lepas lepas lagi . Hahaha ..

Mak combi juara drift dekat kampung . Kalo Mak combi nak buat u turn dekat traffic lite yang sememangnye tak dibenarkan u turn , slambe badak je dye buat u turn . Tapi tuh oke lagi . Combi rase paling menakotkan bile dye dah nampak neh traffic lite dari jauh dah ijau n jalan lak lengang an , punye la dye drift nak u turn sampai mngelak kete tepi tepi neh . Haha ..Sebenarnye tak ade la dye drift pon ( drift kan sampai ade bunyik bunyik taya gesel ) tapi kalo duk dalam kete tuh bleyh hunban ketepi pintu jugak ah . Sekarang Mak combi dah ade kete baru so tak tahu la Mak combi drift camne lak eh .

Mak combi garang . Betol . Sape yang combi berkawan erk means kawan lelaki mesti dye panggil si hitam la si gemok la n no name la . Erk , combi penah tanye "no name tuh mede" . Mak pon jawab "no name ?? hok duk gayut2 atas pokok tuh . no name ah tuh" Mak combi bengang bile ade kawan2 lelaki col tepon umah nak cakap ngn combi tapi bile mak tye "sape neh?" tapi tak nak bagitau name cume cakap "kawan dye" memang mak combi tak suke . Pastuh slame badak Mak combi terus cakap sape2 yang col tuh "doh kire no name ah nie orp ? no name tau dop ? ala .. yang gayot atas pokok tuh . eko juntai juntai hok bunyik kiah kiah tuh" pastuh konfirm diorang dah tak brani nak col dah . Haha . Itu lah mak hakuh !

Caye anak M.A.K

Satu lagi . Mak combi tegas . Dye tak manjakan anak anak . Prinsip Mak combi , dye tak percayakan anak anak . Means bukan tak caye langsung tapi kalo cakap tak buat cakap je tak buat tak payah takot pape . So , Mak combi akan bebel bebel dan bebel pastuh oke lah lepas tuh . Erk kalo tyme dye bebel memang rase cam nak tersembur kua taik tlinge neh . Seyes . Mak combi mude lagi . Hehe . baru 40 lebey tapi da ade cucu sorang . Tupon dye bahsekan diri dye TOKPAH . Tua sangat la tueee ..

Paling combi respek . Mak combi sangat taat pada suami . Mase ayah ade lagi , Mak combi tak penah lekang dari sisi ayah . Stat dari ayah disahkan sakit sampailah akhir hayatnye , Mak combi tak penah lupe tanggungjawab dye . Bagi Mak , ayah suami dye dunia akhirat . Sampai sekarang nie pon Mak tak penah lupe ayah . Vogue camne pon dye , dalam pikiran dye mesti ade ayah . Sampaikan saat saat akhir before ayah 'pergi' , tangan mak setia genggam tangan ayah . Combi pon tau yang Ayah pon sayang Mak sangat sangat lebih lebih lagi saat saat akhir ayah nak 'pergi' tuh , Ayah dah tak dapat cakap pape and tak respon pape dah tapi kalo Mak lepaskan tangan dari tangan Ayah mesti Ayah wat gerak gerak tangan mintak Mak pengang tangan smule hingga la Ayah combi 'pergi' mengadap Ilahi . Huhu . Bagi combi , itu CINTA MakAyah combi memang dunia akhirat .

KLIK JE PIC BUDAK NI KALAU NAK KE BLOG SIA YE

SAYA SAYANG MAK SAYA JUGAK

No comments: