06 June 2011

Alergik Ke?

...assalamualaikum...

rasa macam banyak sangat dah sawang kat blog ni...hehe...asyik sangat dengan craft blog sampai personal blog tak di anak tirikan...hehe...perkembangan terbaru kami? biasa-biasa je...oh ye...baru-baru ni BB Lili terkena gigitan semut kecil dengan banyaknya...memang kesian sangat tengok keadaan BB Lili masa kena tu...tergaru-garu je...bila gatal memang kerja dia menangis je la...ibu tengok pun macam nak nangis sama sebab memang tahu sangat gatal...kita yang dah besar dah pandai garu sendiri ni pun macam nak mengamuk kalau terkena semut gatal tu...ini kan pula budak kecil...baby lagi tu...


tengok tu kesan gigitan yang ada di badan BB Lili...ibu terpaksa ambil cuti sehari untuk jaga BB Lili sebab tak nak melarat...sehari aku duk sapu ubat dengan krim kat badan BB Lili....bila dia nangis je aku sapu krim...lepas tu ok la tak nangis...bila dia rasa gatal dia nangis balik...aku pun sapu la krim balik...manja dia pulak menjadi-jadi masa sakit ni...kesian anak ibu...


tengok tu muka dia...berlinangan air mata je...tangan duk menggaru je...manja menjadi-jadi...asyik nak dekat ngan ibu je...nak ibu dukung je...takpe la...anak ibu mesti la ibu dukung kan...hehehe


alhamdulillah...sehari selepas kejadian tu bengkak semakin surut...gatalnya pun dah kurang...aktifnya pulak semakin menjadi-jadi...alhamdulillah..anak ibu dah sihat dah...

ibu senang hati abbi senang hati BB Lili aktif kembali



No comments: