26 December 2011

Saat-Saat Akhir 2011

assalamualaikum...ucapan pembuka bicara buat semua pembaca blog tersayang...haha...bukan mainlagi ucapan awal ye...alhamdulillah...tahun 2011 adalah tahun yang penuh suka dan duka...apa yang suka? apa yang duka? banyak sangat kot sampai tak tercerita...nak kongsi cerita suka je boleh? cam tak syok pulak nak cerita pasal duka ngan korang semua ni...haha...

alhamdulillah sangat-sangat...aset keluarga kami bertambah lagi...kalau tahun 2010 kami dah mempunyai tanah sendiri tahun 2011 pulak kami sekeluarga akhirnya memiliki sebuah rumah yang menjadi hakmilik kami sekeluarga...alhamdulillah...memang tak terkata la gembira di hati dengan aset baru kami ni...rumahnya tidak la sebesar dan secantik mana kerana rumah yang kami beli ni adalah rumah secondhand sahaja...kebetulan harga yang perlu kami bayar setiap bulan adalah sama dengan nilai sewa kami...jadi apa salahnya kalau jadikan rumah itu milik kami...erk! paham dok? hehehe...senang cerita bayar loan bulan-bulan sama je ngan bayar sewa...so what point menyewa kan...baik beli je...last-last rumah tu jadi milik kami jugak kan? kalau terus menyewa macam buang duit je...untung tak dapat rugi je yang ada...kan kan? alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi kerana membenarkan kami memiliki aset ini...alhamdulillah...


so rumah dah ada...pindah dah ke? belum lagi...insyaAllah by end of this week kami akan berpindah ke rumah baru...hehe...macam dah plan je kan? tepat 1.1.2012 kami dah duduk rumah baru...yay! sukanya...so yang tak bestnya minggu ni agak sibuk la...en.suami dah lama dah duk angkut barang yang cenonet-cenonet ke rumah baru...dah 2 minggu dah duk ulang alik hantar barang ke rumah baru...nasib baik la rumah baru tu dekat je dengan rumah sewa ni...kalau tak jangan harap la nak ulang alik macam tu...memang tak sanggup la...buat penat je...baik angkut sekali harung dengan barang besar-besar...hehe...so sekarang dalam rumah ni tinggal barang-barang yang perlu di bawa dengan lori sahaja lah...tunggu masa dan ketikanya sahaja...hehe...i'm so exited~

hehe...panjang la pulak duk cerita sal rumah...sekali lagi alhamdulillah~


No comments: