09 January 2012

Telekom Punya Cerita



assalamualaikum...fuh! lega aku rasa lepas sudah menyerang kontraktor dengan TMPoint Kemaman...aku dah pindah nak masuk 3 minggu dah....internet kat rumah aku tak jugak datang install....mau aku tak hangin...ingat aku saje ke suka-suka nak pasang internet kat rumah...nak bat bisnes pun susah kalau takder internet...menag hangin aku dengan Telekom Kemaman ni...meh nak cerita meh

en.suami yang dikasihi dah pergi buat pemohonan untuk pindah talian telefon dan streamyx 28 Dec 2011...hari ni pulak dah 9 January 2012...tak tahu la ape ke bengong sangat staff Telekom Kemaman ni sampai aku kena tunggu 2 minggu baru nak wujud workorder untuk install talian telefon ngan streamyx rumah aku tu...memang bikin wa hangin la ini macam! so dari last week lagi aku dah call Telekom Centre (100) nak yau pasal status...call sampai 4 kali tapi tak juga ada workorder nak pi install kat rumah aku tu...so hari ni aku punya temperature ngan angin dah penuh satu badan...aku call Telekom Centre...baru nak ada rekod workorder tu...tapi sekali lagi aku hangin bila dia cakap tarikh appointment adalah pada 15 Januari 2012...takkan aku nak kena tunggu lagi 1 minggu...memang buat aku panas! service cam gampang! tak boleh jadi...aku kena call kontraktor tu sendiri...operator Telekom Centre ada bagi no handphone kontraktor tu..

aku call la mamat ni...suara cam budak lagi...sekali aku tanya bila nak datang install dia boleh cakap 

"saya tak jaga kawasan Teluk Kalong kak", - mamat tu
" kak boleh call kawan saya" - mamat tu
"dah kalau tak jaga kawasan Teluk Kalong awak jaga kawasan mana?!!: -aku yang hangin jawab
"kak call kawan saya ye" - mamat tu

ok fine! aku call la mamat sorang lagi...ngan mamat ni aku bertambah-tambah hangin!

"bila nak datang pasang?!" -aku
"pemohonan atas nama sape? takder rekod ngan saya ni?" -mamat 2
"takder rekod apekebendenya! dah buat pemohonan atas nama ***** bulan lepas lagi!!" -aku
"centre kata u nak datang install 15/1/2012?! apehal lak nak kena tunggu seminggu lagi ni?!! -aku
"kata datang install 3-7 hari lepas pemohonan?!!!" -aku
"betulla lepas seminggu!" -mamat 2 (dia lak nak marah aku!)
"dah tu ni dah 2 minggu!! takkan nak tungu lagi seminggu!!" -aku
"takpe! saya cek rekod dulu" -mamat 2
"OK!" -aku

malas aku nak argue panjang ngan mamat ni...senang cerita aku call je Telekom Kemaman...aku cari jugak no telefon Telekom Kemaman...finally jumpa...aku call operator TM Kemaman...boleh lak cik kak-cik kak tu duk ngutuk aku masa tengah check status pemohonan aku!! ingat aku tak dengar ke mokcik wei!!!

"saya tak kira! kalau hari ni tak leh pasang esok kena jugak datang pasang rumah saya!! saya tak nak tunggu dah!" -aku
.......


aku nak tengok esok datang ke tak pasang...kalau ikut cik kak TM Kemaman dia nak datang esok...OK..aku tunggu sehari lagi...kalau tak datang psang jugak....aku pergo TM Kemaman sendiri! tunggu aku datang serang! ngan aku jangan main-main....ngan laki aku takpe la...dia jenis tak baran tapi kalau dengan aku jangan nak ambil mudah...ni hak aku! aku bayar bil...bukan free!



Fuh~ 
Lega~


No comments: