14 February 2012

Bagus? Nak Nampak Bagus? Perasan Bagus?

assalamualaikum...ni nak story pasal "Bagus? Nak Nampak Bagus? Perasan Bagus?" Apa hal lak kan bagus-bagus ni....ok ni entri bukan nak meluahkan perasaan tapi bercerita mengenai lumrah manusia...oh ye...sekarang ni masih ada rupanya blogger yang PENGECUT buat ENTRI PERASAN BAGUS tapi DISABLE bahagian komen...HAHA! memang sangat la kelakar dengan blogger yang macam ni...kalau rasa dah bagus sangat buat entri yang SYOK SENDIRI atau ANGKAT BAKUL MASUK SENDIRI kenapa lak...perlu disable bahagian komen? takut dapat komen yang membongkar kekejaman dan kejahilan diri atau sebab BUTA IT? hahahaha....lawak manusia camni kan?

ok-ok...lari topik la pulak..."Bagus? Nak Nampak Bagus? Perasan Bagus?"...topik sebenar...camne nak cakap...manusia yang bagus memang susah nak cari yang benar-benar berkualiti...yang nak nampak bagus memang berlambak dan yang perasan bagus tak yah cakap...lagi la bersepah...lumrah manusia...

BAGUS : biasanya budak-budak selalu dengar ni...dari mak ayah cikgu dan jiran...hahaha...contoh...kalau budak tu jenis taat ke perangai baik ke mesti dengar orang cakap...BAGUS BUDAK NI~

NAK NAMPAK BAGUS : ni kita boleh boleh tengok kalau dalam situasi kerja...contoh mudah! kalau tengah meeting dengan bos mesti tunduk menikus, senyap membisu, konon setia mendengar, salin nota macam nak pergi amik exam ke hape...walaupun ijazah tak lepas-lepas...pastu semua YES BOS! semua OK BOS! tapi hakikatnya bila bos besar takder atau bila dengan orang lain tak ada pulak bagus mana pun...hakikat masa kini~

PERASAN BAGUS : yang ni pulak...konon semua benda dia boleh buat la...tak kira la kerja remeh ke susah ke...semua kalau bagi kat dia konfem menjadi dan setel...walaupun kadang-kadang dia pun ciplak orang punya hasil kerja...ubah sikit-sikit pastu ambik kredit...pastu orang jenis macam ni perasan OTHERS SMALLER THAN HE/SHE~ 



NotaKaki : Kalau makan cili memang rasa pedas...kalau tak bersalah tak yah nak melatah. Ko kan STOK PERASAN BAGUS~


No comments: