17 May 2012

Jom Main Teka-Teka

Photobucket
kalau time pregant ni mesti suka main teka-teka kan? laki ke pompuan ke? aku pun sama la...duk bermain teka-teki dengan aku sendiri...padahal aku ngan suami tak pernah pun bincang nak anak lelaki atau perempuan untuk anak kedua kami ni...for us...lelaki ke perempuan ke sama je...dua-dua tu rezeki dan anugerah Allah....tapi kalau boleh la kan,...hehehe...kalau boleh aku nak anak lelaki pulak sebab anak sulung dah pompuan kan...kasi sepasang gitu...pastu STOP kejap...kasi diorang membesar bersama dulu....haha...LOL

Sumber :http://www.whiteymommy.com/2010/05/teka-bayi-perempuan-atau-lelaki.html

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki
  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung - CHECK
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit
  • Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh 
  • CHECK
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk 
  • CHECK
  • Tangan selalu kekeringan 
  • CHECK
  • Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur 
  • CHECK
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan
  • Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala 
  • CHECK


Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan

  • Mengalami Morning sickness di awal kehamilan 
  • CHECK
  • Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan manis 
  • CHECK
  • Sukakan buah-buahan 
  • CHECK
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam 
  • CHECK
  • Anda jadi lebih cerewet semasa hamil 
  • CHECK
  • Mudah moody berbanding sebelumnya 
  • Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur




don't forget to stop at BABY LILI DESIGN...

No comments: