26 July 2012

Ramadhan 2012

Photobucket
maafkan saya kerana baru hari ini berkesempatan untuk mecoretkan sesuatu di sini...nak kata sibuk tak jugak...nak kata banyak kerja tak jugak...mungkin sebab minggu lepas saya terlalu asyik menyiapkan tempahan jahitan barangan kraf dari felt...jadi blog ni terabai macam tu je...


nak bercerita mengenai Ramadhan kali ini...dah nak masuk seminggu dah ni berpuasa...alhamdulillah...setakat ni masih lagi berpuasa penuh walaupun aku berbadan dua...actually berbadan dua bukan satu alasan untuk meninggalkan ibadah puasa...yang penting hati dan niat kita kena ikhlas la...hurm...sepanjang berpuasa ni my baby tak berapa nak aktif pulak...mungkin sebab lapar...takpe...ibu selalu berbicara dengan baby dalam perut supaya bersabar hingga waktu berbuka...ibu pun kadang-kadang macam nak menyerah kalah jugak bila datang pening dengan sakit kepala tu tapi ibu gagahkan jugak untuk berpuasa penuh...harap anak ibu pun sama ye (^^,)

Kakaknya pulak macam mana? hehe....puasa pertama...sahur pertama...memang dia join sekali la sahur...tapi tak boleh nak makan nasi...sebabnya awal sangat kan...tapi lepas habis sahur tu paksa Lili tidur dia tak nak pulak...hadui! nanti time nak hantar taska mula la nak tidur...tapi nasib baik la..tak banyak ragamnya...alhamdulillah...waktu berbuka adalah waktu yang dinantikan oleh si kakak...dan juga! waktu mencari kuih ke bazar...memang suka sangat...sengih je...sampai jalan nak ke bazar pun Lili dah kenal...ehehe...dah besar rupanya anak ibu...bulan depan tanggal 17 Ogos adalah ulangtahun kelahirannya yang ke-2...ibu nak buat something for kakak nanti (^^,)

alhamdulillah...suami dapat la sikit bonus...hehe...ada la bajet nak raya...dalam kepala ni juzt nak beli baju melayu sepasang untuk suami....t-shirt selai dua...for me lak...baju suruh mak je jahit...kalau sempat nak jugak la me jahit sendiri beads kat baju....tu pun kalau mak sempat jahit...haha...kalau tak kena pakai apa yang ada je la...yang penting baju kakak....kakak dan semakin membesar...dan baju banyak dah ketat-ketat...ibu memang sengaja tunggu nak raya baru nak beli baju baru ke kakak...haha! kejamnya ibu...jimat la beli one shot je! tak membazir kan?

ok la...ni entri terkahir minggu ni...hehe...petang ni...mungkin lepas berbuka kami sekeluarga akan berangkat ke Besut...berpuasa bersama keluarga mertua pulak.....Selamat berbuka dan salam ramadhan ye semua!!~


don't forget to stop at BABY LILI DESIGN...


No comments: