01 August 2012

Kisah Seram di UKM (Pengalaman Sendiri)

Photobucket
KISAH 1
ni citer masa aku tahun 2 kalau tak silap...masa ni aku memang aktif gila dengan persatuan UPSM...biasanya persatuan ni akan buat meeting/ postmortem/ perbincangan lepas isyak....biasanya kalau dah start lepas isyak konfem la habisnya kul 1@2 pagi...takder maknanya habis awal..ok ni nak citer masa aku dalam perjalanan nak ke pusanika...bilik UPSM ni sebelah dengan bilik kaunseling ke apa ntah...ala...dekat ngan kafe tu...turun tangga sikit jumpa la bilik UPSM ni...masa tu aku bawak motor....aku dari zaa'ba...dengan kawan aku...kawan aku dari keris masa...dia datang study bilik aku...kat blok c jugak la...ok...nak dijadikan cerita aku nak short cut je ke pusanika tu sebab aku takut nak lalu depan FKEJ tu...seram gila nak lalu situ sebab gelap...dah la sunyi...

so kitorang lalu jalan atas bukit yang menghubungkan KIY dengan Zaaba...kat situ memang la seram jugak tapi sebabkan perjalannanya pendek sikit berbanding dengan perjalanan dari FKEJ tu so kitorang redah je la..aku bawak motor sendri...kawan aku pun bawak motor dia sendiri jugak sebab kononnya lepas habis meeting kat pusanika tu terus dia nak balik keris mas...masa aku lalu kat jalan atas bukit tu aku ngan kawan aku bawak motor sebelah2...masa sampai je atas bukit tu...aku dengar macam banyak motor yang ikut kitorang...aku pandang belakang...tak ada pun...kitorang je...pastu aku pandang kawan aku...dia senyum je...seram dah aku masa tu...ok...

sampai je pusanika aku try la tanya kawan aku tu...dengar tak macam aku dengar...dia cakap tak ada pun...pastu dia lak tanya aku...aku cakap apa ngan dia masa atas motor? aku cakap mana ada aku cakap ngan dia...kawan aku ada bagitahu yang aku ada tanya atau bagitahu dia something...tapi aku lupa la ayat apa yang kawan aku dengar dari aku tu...aku cakap kat kawan aku tu aku langsung tak bercakap masa bawak motor tu sebab aku dah cuak dengan bunyi motor lain yang ikut kitorang...pastu mula la dua2 takut nak balik...last-last lepas habis meeting group persatuan kitorang (lelaki) yang teman kitorang balik ke kolej masing-masing....masih menggunakan laluan yang sama...iaitu jalan atas bukit KIY tu...tak serik2 kan? dah balik pagi2 buat dalam kul 1 pagi lebih kot...nak lalu depan FKEJ lagi tak tak berani...


KISAH 2
kisah ni berlaku masa aku ambik short sem...masa tu aku duk blok E kolej Zaaba jugak la...aku dari awal masuk sampai grad ngan Zaaba je....blok je tukar2...ok..masa tu blok E hanya guna bangunan belakang sahaja...di Zaaba kan bloh dia ada depan belakang...bloj E bahagian depan dibiarkan kosong...masa awal2 masuk / chek in student lelaki yang duk blok E bahagian depan...memang gila la laki pompuan campur satu blok masa tu...tapi jal je la...psatu student laki pindah blok lain kot..pastu blok E bahagian depan tu kosong dan sesekali ada visitor yang duk situ...macam student sekolah yang ada kem kat ukm...

satu malam tu...oh ye...aku duk ngan rumet aku yang dari FKEJ...senior...dia final year...selalu tak ada di bilik sebab study ngan kawan atau balik rumah dia...rumah dia delat je pun...serdang kalau tak silap...satu seekend tu aku sorang2 dalam bilik...ngan kayan novel ke layan citer kat PC...aku duk atas katil tapi on OC ngadap katil la...ada satu masa tu aku dengar bunyi anjing menyalak betul2 depan tingkap bilik aku...gila la ada anjing dalam blok...fikir aku masa tu...aku jenguk kut tingkat tak ada pulak anjing....pastu aku sambung la layan balik citer / novel tu....tiba2 kawan aku ketuk pintu...jiran sebelah bilik aku...budak sama fakulti jugak la...dia kata bilik dia bergegar ngan ada macam puting beliung dalam bilik dia...aku gelak je...aku pun ajak dia masuk la...masa kawan aku ketuk pintu bilik aku tu aku dah tak dengar la bunyi anjing menyalak tu...pastu aku ajak la kawan aku masuk bilik dia...tengok bilik dia ok je...pastu kitorang pun sengih2...aku tak citer lak sal anjing menyalak kat tingkat bilik aku ke dia...masa tu aku ingat tak penting pun...

don't forget to stop at BABY LILI DESIGN...


No comments: