27 October 2013

{ SHAKLEE } SIJIL HALAL 2013. JANGAN ADA SANGSI

shaklee ni HALAL ke? ada kelulusan KKM?

Shaklee merupakan produk keluaran Amerika Syarikat. Maka apabila dipasarkan di Malaysia, pokok utama masalahnya adalah status HALAL. Saya sangat bersyukur kerana ramai yang mengambil berat mengenai masalah ini kerana semakin banyak produk yang diragui status halalnya walaupun dihasilkan di Malaysia.

Shaklee terdapat di pasaran seluruh dunia dan mempunyai rangkaian produk yang banyak. Jika berkesempatan berkunjung ke negara jiran, Singapura pasti anda akan berjumpa dengan produk Shaklee yang tidak terdapat di Shaklee Malaysia. Kenapa?? Ini kerana tidak semua produk Shaklee Worldwide itu halal dan hanya yang mendapatkan status HALAL sahaja dipasarkan di Shaklee Malaysia.

Sijil HALAL terbaru bagi tahun 2013 .Fresh from the oven Dikeluarkan pada 21 JANUARY 2013.
Di bawah ini adalah sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) untuk produk-produk Shaklee. ISA adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM. 


Soalan: Kenapa tak letak logo Halal di botol Shaklee?
Jawapan: Standard Halal Farmaseutikal tak sama dengan Standard Makanan Halal. Makanan yes kena letak logo Halal. Tapi untuk ubat-ubatan/supplemen requirement nya ada sijil Halal. Cuba cek kat botol-botol ubat/supplemen ada ke logoHalal? Kena cek dan minta bukti denga pengedar masing-masing.

ok sijil halal ada. No KKM pulak? ha! yang tu rajin-rajinlah membelek botol vitamin anda..hehe.. 

Jadi, kepada sesiapa yang berminat dengan Shaklee atau dengan mana-mana Vitamin/Produk Shaklee atau ingin menjadi ahli Shaklee dan menikmati segala ganjaran dan manfaat serta membeli dengan harga ahli bolehlah menghubungi saya di talian 019-9591210 (sms/whatsapp) atau boleh email di babylilidesign@yahoo.com untuk tempahan/pertanyaan dan maklumat mengenai kesihatan.


(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
Page : Ct Hamizah Official Distributor Shaklee
SMS/WhatsApp : 019-9591210

No comments: