24 October 2013

{ SHAKLEE } WHY SHAKLEE...PART 1


Shaklee...kenapa Shaklee? Kenapa saya pilih Shaklee.




Terus terang tujuan utama saya adalah untuk tampil kurus selepas saya melahirkan anak yang ke-2. Segalanya bermula gara-gara saya trauma dengan badan saya sendiri selepas melahrkan anak sulung saya 3 tahun yang dulu. Masa tu saya try macam-macam sebab nak kurus. Sya try diet. Saya ada jugak ambil ubat/produk untuk kurus. Menjadi tapi saya mahukan sesuatu yang saya yakin dan pasti! Masa tu saya mencari produk yang selamat untuk saya dan baby kerana saya seorang breastfeeding mother. Saya nak cari vitamin/makanan tambahan untuk menambahkan susu.

Alhamdulillah. Awal tahun 2013 saya diketemukan dengan kak Elzura. Beliau telah menyarankan saya untuk mengambil Alfalfa Complex dan Lecithin. Masa tu saya ragu-ragu kerana bagi saya Shaklee ni produk dia mahal! Kak Elzura keep on follow up with me and i agreed to try set trial dulu. Tu pun saya cuba jugak delay on payment sebab masih tak yakin. Alhamdulillah. Walaupun kak Elzura cakap trial tapi yang saya dapat adalah sebotol Alfalfa Complex & sebotol Lecithin. Lengkap dengan starter kit and free membership. Alhamdulillah! TERIMA KASIH kak.

Masa tu jugak saya tak pandai sangat la bisnes-bisnes Shaklee ni. Tapi lepas Aidiladha lepas saya saje la timbang tengok! WOW~ berat turun. Saya tak diet! Saya tak workout pun sebenarnya (buat kerja dalam rumah kira workout jugak kan...hehe?...) Hanya dengan Alfalfa Complex dan Lecithin. Pengambilan pun tak la disiplin. Kadang-kadang miss makan. Then, saya tambah ESP (Energizing Soy Protein) . Konon nak kontrol selera makan la. Honestly...it work!! Saya dah boleh pakai jeans zaman belajar dulu...lama tu...tahun 2008...ALHAMDULILLAH!


Dan sekarang saya amat YAKIN dan PASTI dengan Shaklee. Saya yakin dengan KESELAMATANnya. Shaklee adalah produk yang SIHAT, SELAMAT dan mendapat kelulusan KKM. Alhamdulillah....Sekarang saya sedang berusaha untuk meyakinkan anda-anda di luar sana untuk bersama-sama dengan saya dalam USAHA menjadi lebih SIHAT dan CERDAS. Bantulah saya untuk bantu anda. In Sha Allah. Saya akan cuba sebaik daya untuk membantu anda. 

Emailkan masalah anda ke babylilidesign@yahoo.com. Saya pasti akan membantu anda.

Kepada sesiapa yang berminat dengan Shaklee bolehlah menghubungi saya di talian 019-9591210 (sms/whatsapp) atau boleh email di babylilidesign@yahoo.com untuk tempahan/pertanyaan dan maklumat mengenai kesihatan


(✿◠‿◠) SID 913825
Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
SMS/WhatsApp : 019-9591210


No comments: